Maakt werk van uw conflict

Echtscheidingsmediation in Limburg

Wilt u samen tot een oplossing komen voor het beëindigen van uw relatie of huwelijk? Gesprekken over bijvoorbeeld de verdeling van goederen, uw koopwoning of aandelen in een bedrijf kunnen voor onenigheid zorgen. Dankzij echtscheidingsmediation van 2B Secure Mediation uit Gulpen (Limburg) komt u er samen uit.

scheidingsmediationWaar moet u aan denken bij een echtscheiding?

De scheidingsmelding

Met de scheidingsmelding wordt formeel vastgesteld dat u de scheiding definitief door wilt voeren. Deze fase dient als basis voor de volgende fases. Als scheidingsmediator zorg ik dat beide partijen op één lijn zitten en iedereen de tijd krijgt om de emoties die nu eenmaal horen bij een scheiding te kunnen verwerken. Pas dan is er ruimte om verder te werken aan de scheiding.

De kinderen, het ouderschapsplan

In de tweede fase van de (echt)scheidingsmediation staan de kinderen centraal. Het ouderschapsplan wordt opgesteld en alle afspraken die betrekking hebben op de kinderen, worden vastgelegd. U bent samen, als ouders, in gesprek over de belangen van uw kinderen.

De boedel en financiële regelingen

In dit laatste onderdeel komen de overige praktische en financiële zaken aan bod. Door dit als laatste te doen, voorkomt u het risico dat onenigheid, die hieruit kan voortkomen, invloed heeft op de twee eerste fases.

Als registermediator van 2B Secure Mediation sta ik u bij in het verwerken van de (echt)scheiding, het opstellen van het (wettelijk verplichte) ouderschapsplan en de boedelscheiding. Ik heb een ruime ervaring in het afhandelen van het hele traject van a tot en met z. Ik maak het convenant en verzorg ook de juridische afwikkeling via de rechtbank.

Een scheiding is al heftig genoeg. Laat u begeleiden om de afwikkeling zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen.